Nieuwe voorzitter gezocht

Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter van de Regionale Cliëntenraad.

De Regionale Cliëntenraad behartigt de belangen van inwoners van vijf gemeenten (Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist)  die samenwerken om de Participatiewet uit te voeren. Zij geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur van de Regionale Sociale Dienst (RSD). Er is hard gewerkt aan de rol en de positie van de Cliëntenraad en inmiddels kunnen we zeggen: we doen er toe.

De Regionale Cliëntenraad vergadert ongeveer één keer per maand. Daarnaast is er regelmatig overleg met vertegenwoordigers van de Sociale Dienst en ook met het bestuur van de Regionale Sociale Dienst. De Regionale Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Sociale Dienst.

De leden van de Cliëntenraad zijn inwoner van één van de vijf gemeenten die vertegenwoordigd zijn in de Regionale Sociale Dienst. Dat zijn: De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Van de nieuwe voorzitter wordt verwacht dat hij/zij goed geïnformeerd is over de belangen van de cliënten in het sociale domein, in het bijzonder van de mensen die een uitkering op basis van de Participatiewet ontvangen. Ervaring als voorzitter, kennis van de lokale politiek en een netwerk binnen relevante organisaties en instellingen is gewenst. Een uitgebreide profielschets is op aanvraag beschikbaar.

Indien u geïnteresseerd bent in deze functie kunt u contact met ons opnemen via ons e-mailadres: info@rcrkrh.nl