Kromme Rijn Heuvelrug

Inkomensondersteunende regelingen

Inkomensondersteunende regelingenHet zou iets voor scrabble kunnen zijn: "Inkomensondersteunende regelingen".
Zo luidt de kop van een artikel uit de recente nieuwsbrief van de RSD.

Een paar maanden geleden mochten we als cliëntenraad onze mening geven over deze voorziening van Stimulansz. Het was bedoeld om via de website van de RSD eventueel gebruik te kunnen maken van de zg. "Geld Terug Regeling".

We waren toen niet bijster enthousiast over de indeling en gebruikte afkortingen. Alles werd netjes aangehoord en mogelijk naar het ronde archief verzonden. Want op dit moment blijft het een nog steeds een warrig gebeuren: je moet eerst een hele serie vragen beantwoorden met soms vreemde keuzemogelijkheden en pas daarná weet je of je ergens recht op hebt.

Maar dan ben je er nog niet. Als je geluk hebt, kom je terecht op een andere site waar je weer een sloot aan informatie moet invoeren. (Maar dat merk ik pas later, in eerste instantie word ik eruit gekieperd.)
Want wat gebeurt er dan met mijn aanvraag via DigiD? Niets, want ik krijg een foutmelding. Dus alles weer opnieuw ingevoerd, en vlak vóór de foutmelding maar een screendump gemaakt.

Ik voer vervolgens een persoonlijke code in, die me naar een beveiligde omgeving zou moeten brengen. (Je hebt dan als bouwer een certificaat nodig.) Mijn browser meldt echter dat ik naar een onbeveiligde omgeving ga en vraagt me of ik dat wel wil. Omdat ik weinig keus heb, zeg ik ja.

En vervolgens mag ik wéér meer dan 10 vragen beantwoorden, waarbij opvalt dat ze onze gebruikers-kritiek niet verwerkt hebben. Aan het einde krijg ik nb. de bevestiging dat mijn aanvraag digitaal verzonden is.
Geen flauw idee waarheen, want bijna twee maanden later is nog geen ontvangstbevestiging of iets dergelijks van de RSD binnengekomen. Daarom heb ik alsnog mijn aanvraag maar analoog, dus op papier, ingediend.

Conclusie: deze toepassing zit nog in de testfase en is niet rijp voor gebruik.
En als u als lezer wél positieve ervaringen hiermee had, horen we dat graag.