Kromme Rijn Heuvelrug

Cliëntenraad Halte Werk ontslagen door bestuur

De Cliëntenraad van Halte Werk, CRH, staat perplex over het ontslag dat het gisteren ontving van het bestuur. De CRH geeft aan dat het ontslag "als donderslag bij heldere hemel binnenkomt". Het bestuur van de samenwerkingsorganisatie van de HAL-gemeenten gaf aan dat de cliëntenraad een politieke agenda zou voeren. CRH noemt dit "bizar".

In 2017 zou in een gesprek tussen de raad en de Waardse wethouder Gido Oude-Kotte erkend zijn door beide partijen dat CRH gemeentebesturen gevraagd en ongevraagd mag adviseren en dat contact met gemeenteraadsleden "vanzelfsprekend is". Toch is het opzoeken van de lokale politiek de belangrijkste reden voor het collectieve ontslag.

Contact tussen het bestuur en de raad zou er echter amper zijn. Met de nieuwe bestuursleden, waaronder de Alkmaarse wethouder Paul Verbruggen, is nog helemaal geen contact geweest. "Van één van de twee nieuwe bestuursleden, wethouder Paul Verbruggen van Alkmaar, kent men alleen de handtekening, want die staat onder de ontslagbrief", vertelt de raad.

Of CRH het ontslag gaat aanvechten staat nog niet vast. Eerst wil de raad in gesprek met de drie gemeenten over de beslissing. Daarom nodigt de cliëntenraad alle geïnteresseerden, de Alkmaarse, de Langedijker en de Waardse gemeenteraden uit om woensdag 18 juli om 13:30 uur in gesprek te gaan in de Sociëteit in het Luttik Oudorp in Alkmaar.

Bron: Alkmaarcentraal.nl